Modi: Osudjujemo sve oblike terorizma, srce nam se cepa kad umiru deca

U izveštajima sa susreta ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendra Modija, naročito su podvučene primedbe koje je Indijac učinio povodom ratnih dešavanja, a u kontekstu vesti da su u navodnom ruskom raketnom udaru na dečju bolnicu u Kijevu u ponedeljak 8.jula poginula deca.Pogibija dece u bolnici nije potvrdjena.

U obraćanju novinarima,posle višečasovnih razgovora s ruskim predsednikom, indijski premijer se prvo pozabavio problemom terorizma.

„Vaša ekselencijo, tokom poslednjih 40-50 godina, Indija trpi terorizam i strada od terorizma .Koliko je on opasan, mi osećamo na sebi.U poslednje vreme su se dogodili teroristički akti u Moskvi, i zatim u Dagestanu, zato ja mogu da pretpostavim kakvu bol vi osećate posle tih terorističkih akata i zato mi odlučno osudjujemo sve oblike terorizma“, rekao je Modi prema transkripti njegovog obraćanja.

On je podsetio da je Indija, u vreme predsedavanja G20, obezbedila da se čuje glas Globalnog juga i ocenio da je svetu potreban mir.

„Vaša ekselencijo,uzmimo rat,bilo koji konflikt ili teroristički akt : svaki čovek koji veruje u čovečnost oseća bol kada umiru ljudi ,i naročito, kada umiru nevina deca.Kada mi osećamo takvu bol, srce nam se cepa, i ja sam imao mogućnost da sa vama razgovaramo o tim pitanjima juče“,rekao je Modi.

Prema transkriptu,Modi nije precizirao na koju pogibiju dece misli,ali s obzirom da je iskoristio mogućnost da sa ruskim predsednikom razgovara o tim pitanjima, krajnje je verovatno da je za povod imao slučaj koji je u ingerenciji Putina.

Prema podacima Vojnih snaga Ukrajine, Vojska Rusije je 8.jula ispalila 38 raketa po Kijevu,Dnjepru, Krivom Rogu, Krematorsku i Slavjansku.Naročito je snažno pogodjen Kijev u kome, prema navodima portala strana.ua, nema reona koji nije pogodjen.

„U centralnom Ševčenovskom regionu udari su se desili pored metro Lukjanovska i novog korpusa dečje bolnice Ohmatdet u ulici Černobila.Sam korpus bolnice značajno je stradao, ali direktan udar bio je u susedno dvospratni bolničko zdanje -i njegove ruševine se prikazuju na objavljenom video snimku…Pri udaru deca nisu poginula.Sedmoro maloletnika i 9 odraslih ranjeni su ,a još dvoje odraslih je poginulo.Bolesnu decu su izveli na ulicu, neke od njih s kazaljkama“, piše strana.ua

Portal detaljno analizira kako je ispalo da bolesna deca, uglavnom na dijalizi, nisu stradala.

Šef monitoring misije UN u Kijevu Danijela Bel ocenila je da su raketu s visokom verovatnoćom na bolnicu ispalile ruske snage.

Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije saopštilo je da je na dečju bolnicu pala raketa ukrajinske protivvazdušne odbrane NASAMS.

Strana.ua citira autora nemačkog Bilda Julijana Repkea,koji je objavio da je pet ruskih raketa pogodilo fabriku municije „Artem“, u blizini metro stanice Lukjanovska, u ocenio da su ukrajinske protivvazdušne snage na izmaku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com