Nemci će sahraniti Monsanto?

Ali samo ime. Ukoliko Bayer iz Leverkuzena dobije potrebne dozvole za 66 milijardi dolara vredno preuzimanje proizvođača genetski modifikovanih useva Monsanta, toj američkoj kompaniji moglo bi da bude promenjeno ime u pokušaju da se umanji loš publicitet koji ono nosi sa sobom u svetu.

Monsanto

Još ranije, sama američka kompanija je razmišljala o promeni imena, koja bi je tada koštala 25 miliona dolara, ali se od te ideje odustalo. Ovaj put, evropski farmaceutski gigant bio bi u lakšoj poziciji da promeni ime Monsanto u okviru spajanja.

Iako se o promeni imena razmišlja, dodaju evropski mediji, ništa neće biti konačno pre kraja sledeće godine, jer će upravo toliko vremena trebati Bayer-u da od nadležnih anti-monopolskih službi dobije dozvolu za preuzimanje Monsanta.

Nemačka javnost već mesecima, otkako je poznata želja Bayera da preuzme Monsanto, raspravlja o posledicama koje bi to spajanje imalo po nemačku kompaniju. Moglo bi se reći da je kampanja „odbrane“ Monsanta već krenula, a promena imena, ma koliko to možda zvučalo banalno, mogla bi da bude samo konačan potez u svojevrsnom aboliranju američke kompanije, odnosno njenog genetski modifikovanog rada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com