Rusija preporučuje vakcinaciju protiv Covid-19 svakih 6 meseci!

Ruska služba za zaštitu potrošača, koja vrši i funkciju institucije za zaštitu javnog zdravlja, saopštila je da se efekasnost vakcine smanjuje kad je reč o delta soju koronavirusa.

„Istraživanja koja nam u ovom trenutku stoje na raspolaganju i rezultati posmatranja ukazuju na to da se zaštitni efekat vakcine protiv Covid-19 u slučaju delta varijante snižava. Zato se preporučuje revakcinacija jednom u šest meseci radi dovoljne zaštite od novih sojeva“, saopštio je Rospotrebnadzor.

Kako prenosi RIA Novosti, Ruska služba za zaštitu potrošača tvrdi da je lečenje pacijenata od infekcije varijantom korinavirusa delta  „komplikovanije i duže“.

„Kod obolelih preovladjuju srednje teške i teške forme, a redje se registruju forme [bolesti]bez simptoma ili lake forme“, saopštava ta Služba i dodaje da su najpodložnije ovoj varijanti virusa osobe  starosti od 14 do 29 godina jer češće koriste javni prevoz i imaju veći broj kontakata.

Ipak, ističe Ruska služba za zaštitu potrošača, više od polovine pacijenata zarazilo se u krugu porodice ili prijatelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com