AIK banka preuzela Sberbank Srbija ad

AIK banka je danas sklopila ugovor s Narodnom bankom Srbije o preuzimanju 100% akcija Sberbank Srbija ad, saopštila je Narodna banka Srbije.

Transakcija prebacivanja akcija Sberbank Srbija ad Beograd u vlasništvo AIK banke realizovaće se sutra tokom pre podneva.

Tako Sberbank Srbija ad prestaje da bude deo Sberbank Europa AG sa sedištem u Beču i postaje deo domaće bankarske grupe, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz EU, NBS je prethodno donela rešenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija ad Beograd čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane NBS, navodi se u saopštenju NBS.

Širenjem poslovanja i kombinacijom svojih modela poslovanja, banke će biti u mogućnosti da ponude još kvalitetnije usluge svojim klijentima, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke i njihovo dugogodišnje iskustvo, ocenjuje NBS.

Centralna banka dodaje da AIK banka ovim sticanjem povećava svoje tržišno učešće i postaje jedna od najvećih banaka u zemlji.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com