Beogradska jelka obišla svet

Ako u cenu uračunamo i PR koji je nastao nakon teksta portala Pištaljka, onda novogodišnja plastična jelka u centru Beograda zaista i vredi 83.000 evra, ako ne i dosta više.

Informaciju o možda i najskupljoj jelci na svetu redom su prenele velike svetske novinske agenije, poput Associated Press-a, a potom i američki mediji, poput Washington Post-a i Fox News-a.

Tako Washington Post u tekstu pod naslovom „Skupa javna novogodišnja jelka izazvala metež u Beogradu“ ističe kako je beogradska jelka plaćena čak četiri puta više od svetski poznate jelke ispred Rokfeler centra.

Pištaljka je u četvrtak objavila da je u centru Beograda postavljena jelka koja je plaćena 83.000 evra i to tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora za tu novogodišnju dekoraciju. Nakon toga je gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio da će sporni ugovor biti raskinut, ali ga je preduhitrila kompanija Keep light, koja je prodala jelku Beogradu, saopštenjem da će jelka ipak biti besplatna – doniraće je Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com