Bil i Melinda Gejts objavili da se razvode: Kako će podeliti pare?

Bil (65) i Melinda Gejts (56) objavili su da se posle 27 godina braka razvode, preneo je Yahoo Finace.

Par je na društvenoj mreži Twitter napisao da će ostati posvećeni svojoj misiji kao filantropi, ali da „ne veruju više da mogu zajedno da nastave u sledećoj fazi svog života“.

Oni su, kako je to uobičajeno, zamolili za privatnost u organizaciji svog budućeg života.

Prema proceni magazina Forbes od ponedeljka, bogatstvo Bila Gejtsa vredi 130 milijardi dolara.

Javnost će zanimati kako će to bogatstvo sada biti podeljeno, ali se posle razvoda Džefa Bezosa i njegove supruge Mekenzi Skot sve posmatra sa mnogo manje uzbudjenja.

Izvesno je jedino da će svet dobiti još jednu najbogatiju ili medju najbogatijim ženama sveta.

Melinda Gejts je u kompaniji Majkrosoft pravila karijeru sve do pozicije generalnog direktora, zajedno s mužem upravlja fondacijom Bil i Melinda Gejts fondacija i oboje su članovi inicijative Vorena Bafeta Giving Pledge.

Brigu javnosti oko budućnosti humanitarne fondacije koja nosi njihova imena i kojom zajedno upravljaju, Bil i Melinda Gejts su odmah otklonili podvlačeći da se tu ništa neće promeniti.

Fondacija raspolaže sa 50 milijardi dolara, prošle godine je dodelila oko 6 milijardi dolara a od osnivanja 55 milijardi dolara grantova uglavnom na poboljšanje zdravstvenog stanja u siromašnom svetu.

Gejtsovi imaju dve kćeri, 25 i 18 godina, i sina, 21 godina.

Uz objavu vesti o još jednom čuvenom razvodu, američki mediji su podsetili na intervju Bila Gejtsa dat listu Daily Mail 2011. godine u kome je izjavio da svojoj deci ne namerava u nasledje da ostavi velike pare.

„Oni će dobiti neverovatno obrazovanje i sve će to biti plaćeno. I sigurno će sve što ima veze sa zdravljem biti obezbedjeno. Ali kad je reč o njihovom dohotku, moraju se zaposliti i ići da rade. Oni su normalna deca. Obavljaju kućne poslove, dobijaju džeparac”, rekao je. Bil Gejts.

A što se nasledja  tiče: „To će biti malecki deo moje imovine. To će značiti da oni moraju naći sopstveni put“.

Gejts je kasnije udovoljio radoznalosti javnosti i precizirao da će svakome od svoje dece ostaviti po 10 miliona dolara.

Američki mediji su dosad podrobno pratili kako ovo pronalaženje sopstvenog puta izgleda na primeru Dženifer Gejts (25) najstarijeg deteta Gejtsovih.

Ona je završila biologiju na Univerzitetu Stanford i upisala medicinu na Mount Sinai’s Icahn School of Medicine. Njujork Post je objavio da su njeni roditelji tik uz tu školu 2017. godine za 5 miliona dolara kupili stan.

Konjički sport je takodje njena strast i njen je otac za 37 miliona dolara kupio imanje u Velingtonu (Florida), inače centru konjičkog sporta.

Dženifer Gejts je početkom prošle godine objavila da se verila s Egipćaninom Najelom Nasarom, kolegom sa Stanforda, sa kojim deli konjičku strast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com