Bore se za sirotinju, a na kampanju potrošili DVE MILIJARDE DOLARA!

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju predsednički izbori. Dva verovatno najnepopularnija kandidata u ne tako dugačkoj istoriji te države bore se za ulazak u Belu kuću, a poslednja istraživanja javnog mnjenja svedoče da bi opet moglo doći do situacije iz 2000. godine, kada je Džordž Buš pobedio Ala Gora za dlaku. Bukvalno za dlaku – Buš je imao manje glasova (skoro 600.000), ali više takozvanih elektora (svaka država nosi određen broj elektora koji na kraju biraju predsednika).

donald-tramp-i-hilari-klinton

Bez namere da dalje razlažemo predsedničku borbu između Donalda Trampa, kandidata Republikanske partije (i „radničke Amerike“?), i Hilari Klinton, kandidatkinje Demokratske partije (i establišmenta?), posvetićemo se brojkama.

Prema poslednjim procenama, u ovoj izbornoj kampanji kandidati su prikupili (i potrošili) preko dve milijarde dolara. I to sve dok im se kampanje uglavnom baziraju na pomoći „običnom čoveku“.

hilari-klinton

Kampanja Hilari Klinton je iz raznoraznih izvora prikupila vrtoglavih 1,3 milijarde dolara, a do 19. oktobra potrošeno je 93 odsto tih sredstava.

donald-tramp

Sa druge strane, Donald Tramp, koji je polovično i samofinansirajući kandidat, je za kampanju prikupio 795 miliona dolara i do 19. oktobra je potrošio 96 odsto te sume.

A ti, sirotinjo, glasaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com