Bruka: Službenici Ambasade Srbije u Atini krali na gorivu

Kombi marke KIA u vlasništvu Ambasade Republike Srbije u Atini troši 225,24 litara goriva na 100 kilometara. Barem su tako zaveli službenici Ambasade Srbije u Atini u zahtevu za oslobođanje od dažbina.
Ambasada Srbije u Atini
Ne, nije u pitanju svetski rekorder kada je u pitanju potrošnja goriva, već očigledan pokušaj malverzacija službenika naše ambasade.
I tu nije kraj. Za Audi A6, takođe u vlasništvu Ambasade Republike Srbije, navedeno je da je od marta 2014. godine do februara 2016. trošio 48,52 litara na 100 kilometara, dok je Pežo 407, navodi se u izveštaju aktuelnog ambasadora Dušana Spasojevića, od januara 2014. do februara 2016. potrošio 12.572 litra goriva za pređenih 13.583 kilometara.
Spasojević je izveštaj dostavio Ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera, kao i Bezbednosno informativnoj agenciji. U izveštaju je navedeno da je istaknuta cifra potrošnje goriva čak šest puta veća od realne i da je u pitanju „ozbiljan diplomatski skandal“ s obzirom da je na ovaj način budžet Grčke oštećen za dva miliona dinara.
Domaći mediji navode da su službenici Ambasade Republike Srbije u Atini, a pominje se i otpravnik poslova Branko Lazarević, kome se trenutno u Beogradu sudi zbog odavanja tajni Šarićevom klanu, razliku u potrošenom i zavedenom gorivu delili sa radnicima na pumpi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com