Deripaska: Od koga će Bajden uzeti tolike pare?

Čim je objavljen još jedan američki konjukturni paket, oglasio se ruski milijarder Oleg Deripaska s pitanjem: odakle će američki predsednik Džo Bajden uzeti 1.000 milijardi za podsticaje američkoj privredi?

„Cena pitanje je ovog puta više od 1.000 milijardi. Odakle Bajden misli da uzme tolike pare – nejasno je. Bilo bi dobro (da ih uzme) iz budžeta političkih avanturista iz Stejt departmenta ili jastrebova iz Pentagona, ali ne izgleda tako. Ti su pri novoj administraciji osećaju potpuno komforno”, prokomentarisao je Deripaska najavu paketa fiskalnih podsticaja američkog predsednika, koje tek treba da odobri Kongres.

Američke vlasti mogu povećati svoje zaduživanje na medjunarodnom tržištu, ali ekonomija te države nije za to spremna, pa se rast dugova može završiti kvazidefoltom, ocenio je Deripaska, a prenela RIA Novosti.

„Očito opet planiraju da uzmu od celog sveta. A američki dug se sigurno kreće ka 30.000 milijardi. I niko ne planira da ga smanjuje. Tako se Amerika može igrati sve do kvazidefolta”, prenela je RIA Novosti reči milijardera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com