DJB: Radulović ne duguje ništa, tužba protiv DV

Saša Radulović ne duguje nijedan dolar američkoj državi i poreznicima, kao što ne duguje ni jednoj drugoj poreskoj službi na svetu, saopštio je pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“, koji najoštrije demantuje sve drugačije informacije.

Radulović

DJB veruje da je faksimil dokumenta na koji se poziva Dojče vele „da je ili greška ili nameran falsifikat“.

“Radimo na tome da u poreskoj službi SAD ovo razjasnimo. Obavestićemo javnost o tome”, najavljuje se u saopštenju Pokreta.

Ističu da se Radulović vratio iz SAD u Kanadu krajem 2001. godine, dok na dokumentu na koji se poziva Dojče vele stoji da je porez od preko milion dolara razrezan 2003. godine za prihod ostvaren 2002. godine, a da je godinu dana kasnije 2004. godine razrezan i porez od preko 30.000 dolara.

“Ovo je samo po sebi nelogično”, ukazuje se u saopštenju Pokreta, jer da bi porez bio razrezan u SAD, neophodan uslov je da se ostvari prihod u SAD i to u visini od 2,5 miliona dolara.

“Saša Radulović na žalost nije ostvario ni približno toliki prihod u 2002. godini, niti u bilo kojoj drugoj godini, nije državljanin SAD i nije poreski obveznik SAD, niti je živeo ili boravio u SAD posle 2001. godine”, naglašava Pokret.

Dok je živeo i radio u Americi, objašnjava se u saopštenju, jedini prihodi su mu bili zarada u firmi u kojoj je bio zaposlen i za sve te prihode su uredno podnošene poreske prijave i plaćen porez.

“U priči koju je objavio Dojče vele prvi put smo videli dokument o poreskom dugu i u narednom periodu ćemo razjasniti o čemu se radi”, naglašava se u saopštenju Pokreta, koji „dosadašnje pisanje mandatarovih blatoida na tu temu“ nije uzimao za ozbiljno.

Pravni tim pokreta Dosta je bilo radi na tužbi zbog ovakvog teksta Dojče velea, naglašava se u saopštenju i zaključuje da je „Saša Radulović uvek spreman da odgovara na sva pitanja profesionalnih medija“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com