Đoković: Teniseri treba da zarađuju više od teniserki!

Godinama se već raspravlja o nejednakosti polova kada je zarada u pitanju. I to u svim profesijama, a pogotovo u sportu s posebnim naglaskom na tenis. Raznorazna mišljenja se mogu čuti, neka na granici dobrog ukusa, a sada je o toj temi govorio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

On je nakon osvajanja ATP turnira iz Masters kategorije u Indijan Velsu rekao kako teniserke zaslužuju novac koji dobijaju na turnirima, ali da teniseri moraju da se bore za veće novčane nagrade jer privlače više gledalaca.

„Mislim da naš muški teniski svet, ATP svet, treba da se bori za više, jer statistika pokazuje da imamo daleko više gledalaca na muškim teniskim mečevima. Mislim da je to jedan od razloga zašto bismo mi možda trebalo da dobijamo više. Žene treba da se bore za ono što misle da zaslužuju i mi treba da se borimo za ono što mi mislimo da zaslužujemo“, rekao je Đoković.

Ipak, najbolji teniser sveta je dodao i kako bi, ukoliko statistika pokaže da ipak one privlače više gledalaca, žene trebalo da zarađuju više od muškaraca.

Početak ove teme na Indijan Velsu bio je komentar Rejmonda Mura, izvršnog direktora tog turnira, koji se igra u muškoj i ženskoj kategoriji. On je istakao kako je WTA „organizacija sreće“ jer ubira plodove uspeha muškaraca.

„Ja da sam teniserka, ja bih se svako veče spustio na kolena i zahvalio bih se Bogu što su Rodžer Federer i Rafael Nadal rođeni, zato što oni nose ovaj sport“, rekao je Mur, koji se docnije izvinio zbog ovih komentara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com