Evropa sprema protivudar i Americi i Rusiji

Danas se u Briselu održava hitni sastanak Evropske komisije povodom novih američkih sankcija Rusiji koje nisu dogovorene s Evropom.

Evropska komisija bi, na poziv Žan-Klod Junkera, trebalo da razmotri koliko će tim sankcijama biti pogodjeni interesi Evrope i evropskih firmi i da, kako se iz Brisela preti, odgovori kontra-merama.

Prema navodima medija, koji se pozivaju na neimenovane izvore, američkim firmama bi mogao da bude uskraćen pristup kreditima evropskih banaka.

S druge strane, Nemačka preti da bi Evropa mogla da proširi listu ruskih državljana na koje se odnose evropske sankcije sa nekoliko imena osoba koje drži odgovornim za instaliranje četiri Simensove turbine na Krimu. Nemačka je zapretila Rusiji i zaoštravanjem medjusobnih odnosa, a Simens je privremeno prekinuo isporuku svoje opreme partnerima u Rusiji. Smatra se da je Simens od ovog slučaja napravio veliku priču kako bi dokazao svoju pravovernost pošto je američki Exxon Mobil kažnjen sa 2 miliona dolara zbog kršenja sankcija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com