Imovina novih ministara: Šarčević za sada najbogatiji

Ministri u novoj vladi imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, odnosno do 20. septembra u štampanoj formi. Neki od njih su to već učinili.

Šarčević

Novi ministar prosvete Mladen Šrčević vlasnik je gimnazije, osnovne škole i predškolske ustanove „Ruđer Bošković“, a vrednost njegovih akcija u te tri ustanove je 405.000 evra. On takođe ima kuću od 200 kvadrata, dva stana od po 88 i 58 kvadrata, plac od 4,5 ari, a kao ministar će primati platu od 90.000 dinara.

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić prima ministarsku platu od 89.610 dinara. U vlasništvu ima stan od 56,6 kvadrata, kao i oko 85 ari vinograda, a prijavio je i usteđevinu u banci.

Ministar za rad Aleksandar Vulin vlasnik je polovine stana od 107 kvadrata, prima ministarsku platu od 100.000 dinara i nema automobil, ni ušteđevinu u banci.

Ministar odbrane Zoran Đorđević prima mesečno 91.000 dinara, a u Izveštaju je prijavio kuću od 150 kvadratnih metara, koju je dobio u nasledstvo, tri građevinska zemljišta, koje je takođe dobio u nasledstvo, ako i još jednu kuću od 86 kvadratnih metara, koju je stekao prodajom imovine. Takođe, on poseduje i automobil marke „Suzuki“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com