Jelka naljutila Vučića: Pozovite mi Sinišu!

Centralna beogradska jelka ne prestaje da zaokuplja pažnju javnosti, pa tako i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je tokom gostvanja na TV Pink istakao da je po dobijanju informacije o ceni jelke od 83.000 evra „bio ljut koliko i građani“ i da je odmah naredio da se pozove gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji se u tom momentu nije javljao.

„Kako je moguće da takva jelka postoji i kako je moguće da mi na bilo kji način dođemo do toga“, rekao je Vučić a potom otkrio da se potom sastao sa beogradskim gradonačelnikom i članovima gradske uprave.

„Ljudi došli kod mene i ispostavilo se da je malo dugačije“, rekao je Vučić i istakao da je bilo i drugih ponuda za nabavku te jelke, ali skupljih!

Sporna jelka, koja je obišla ceo svet, koštala je 69.000 evra sa carinom plus porez.

„Porez ide državi, tako da tu troškova nema…“, dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, računica je pokazala da kompanija koja je Beogradu prodala jelku, a potom je ipak donirala, od nje mogla da zaradi između četiri i šest hiljada evra.

„Rokfelerova (jelka, prim.aut) je završena u februaru i gotovo s njom. Ova jelka, imamo ugovor, traje deset godina“, dodao je Vučić.

Što se same Keep light kompanije tiče, Vučić je rekao kako ona godinama unazad snabdeva Beograd novogodišnjom dekoracijom, čak i za vreme vladavine Demokratske stranke. Vučić je istakao kako je ta kompanija „najsposobnija za kupovinu“ novogodišnje rasvete i to iz Grčke i Kine, a beogradska jelka je upravo iz Grčke.

Jelka u centru Beograda visoka je 17,5 metara, ima 3.117 kilograma, 83.220 delova, 860 ukrasa, 17.520 led dioda…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com