Još jedan poverilac traži od Borisa Bekera 40 miliona franaka

Boris Beker je prošle nedelje zapretio medijima da će preduzeti pravne mere ukoliko nastave da ga proglašavaju „bankrot“ pošto on to, po sopstvenoj proceni sopstvene imovine, nije.

Precizni nemački mediji su odmah konsultovali niz  vrhunskih pravnih stručnjaka, poznavalaca britanskih zakona i ovi su listom zaključili da je odluka jednog suda u Londonu da bivšu tenisku zvezdu proglasi nesposobnom za servisiranje sopstvenih dugova, odnosno da otvori proceduru njegovog ličnog bankrota, veoma ozbiljna stvar.

Po pravnicima, odluka londonskog suda, doneta na zahtev privatne banke Arbuthnot &Latham, dovodi Bekera u veoma ozbiljnu situaciju u koju niko ko je u stanju da plati svoje dugove sebe doveo ne bi. Ta odluka znači, objasnili su pravnici, da će celokupna imovina Bekera biti stavljena pod upravu neke osobe koju odredi sud na rok od godinu dana. Za to vreme će rečenoj osobi svoja potraživanja od Bekera moći da prijave svi koji takva potraživanja imaju, ne samo pomenuta britanska banka. Što se prodajom imovine namiri u roku od godinu dana, namiri se – ako nešto od imovine po isteku tog roka ostane, pripada opet Borisu Bekeru.

I evo, danas su nemački mediji izvestili da je švajcarski biznismen Hans Diter Cleven prijavio potraživanje od Bekera u visini od 40 miliona švajcarskih franaka (36,5 miliona evra). Kako se citira Manager Magazine, Beker i Cleven su svojevremeno u Švajcaskoj osnovali Cleven-Beker fondaciju…ostalo je pravna istorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com