Koliko vredi 31 godina braka?

Natalija Potanjina, sada već bivša supruga ruskog tajkuna Vladimira Potanjina, podnela je novu tužbu protiv bivšeg supruga zahtevajući čak 15 milijardi dolara u raspodeli imovine.

Ona traži podelu akcija koje Potanjin ima u kompanijama Pharanco, Bektanco, Decoso, Lovenco, Norilsk Nickel i Polus Gold, a koje joj nisu pripale u prvobitnoj brakorazvodnoj parnici iz koje je izašla sa 6,7 miliona dolara i tri placa u Moskovskom regionu. U ovoj tužbi Potanjina zahteva i nadoknadu za „izgubljene dividende“ u kompanijama Norilsk Nickel i Polus Gold.

Natalija Potanjina je još ranije pred ruskim sudom zatražila nadoknadu za „izgubljene“ akcije u kompaniji KM Invest, za koje tvrdi da je njen bivši suprug „ilegalno preneo na drugu osobu“. Vrednost tog spora iznosi 3,8 milijardi dolara.

Vladimir i Natalija Potanjin u braku su bili 31 godinu, a zvanično su se razveli 2014. godine. Imaju troje dece. Potanjin se nakon razvoda oženio 15 godina mlađom Katjom, koja je bila zaposlena u njegovoj kompaniji i sa kojom je imao aferu, ali i dete, još dok je bio u braku sa Natalijom.

Vladimir Potanjin je prošlu godinu završio na četvrtom mestu Forbsove liste najbogatijih Rusa sa procenjenim bogatstvom od 12,1 milijardu dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com