Nove tehnologije dolaze: Zašto je Sberbanka izazvala nestašicu na tržištu video-karti

Ruska Sberbanka izvinila se gradjanima Rusije jer je odgovorna što je u poslednje vreme došlo do nestašice video-karti na ruskom tržištu.

Banka je otkupila gotovo sve video karte za potrebe svoje laboratorije veštačke inteligencije.

Izvinjavajući se, stariji potpredsednik Sberbanke Aleksandar Vedjagin je rekao da je ta banka, koja mnogo investira u tehnologiju, svoje potrebe za video-kartama zadovoljila i da nestašica ubuduće neće biti.

Tim povodom je, kako su preneli ruski mediji, firma AliExpress saopštila da je jako porastao interes kupaca za video-karte odredjenog modela, onog koji najbolje odgovara stvaranju kripto-farmi, a tražnja za bitcoin miner-ima za mesec dana je porasla za 150%.

Predsednik Sberbanke German Gref je, prema navodima ruskih medija, izjavio da se u toj banci kao veoma perspektivne za primenu razmatraju dve tehnologije za koje on smatra da će potpuno izmeniti bankarski sektor.

„To je blokčejn, tehnologija koja može u potpunosti izmeniti moj sektor, u kome ja radim, prosto dramatično. Ako ozbiljno pogledamo na posledice primene te tehnologije, tu je veoma teško naći mesto tradicionalnim bankama. Ona omogućuje da se automatizuju praktično svi procesi. I druga tehnologija, to je kvantni kompjuting“, rekao je Gref.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com