Opet afera u Skoplju: Madjar telekom podmićivao makedonske političare

Bivši šef makedonske obaveštajne službe Slobodan Bogoevski optužio je, svedočeći pred sudom u Njujorku, tri makedoska političara da su maja i decembra 2005. godine i nekoliko dana pred izbore 2006. godine primili mito od Madjar Telekoma.

makedonija

Kako prenosi makedonski portal libertas.mk Bogoevski tvrdi da je mito od sedam i po miliona evra stigao do makedonskih političara posredstvom grčkog biznismena Dimitriosa Kondominasa koji duže od decenije posluje u Makedoniji i koji je za sebe prethodno zadržao 2,5 miliona evra.

Bogoevski tvrdi da je 2,5 miliona evra pripalo tadašnjem makedonskom premijeru Vladu Bučkovskom, a 5 miliona funkcionerima Demokratske unije za integraciju (DUI) Ali Ahmetiju i Musi Džaferiju. On takodje tvrdi da su za ovo podmićivanje znali sadašnji premijer Nikola Gruevski i sad već takodje bivši šef makedonske obaveštajne službe Sašo Mijalkov, a ništa nisu preduzeli stalno se pravdajući nedostatkom dokaza.

DUI je saopštio da je svedočenje Bogoevskog samo pokušaj susedne strane službe da razbije tu partiju i ukloni Ahmetija, a Bučkoviski je sve nazvao besmilicom i najavio tužbu protiv Bogoevskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com