Počeli zvanični razgovori delegacije Srbije i Misije MMF

Narodna banka Srbije saopštila je da su današnjim plenarnim sastankom počeli zvanični razgovori predstavnika naše zemlje sa Misijom MMF-a o završetku četvrtog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stend-baj aranžmana i u vezi sa narednim tromesečnim razmatranjem.
MMF
Delegaciju Srbije na plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja našu zemlju u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), a u razgovorima su učestvovali i ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić.
Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 9. do 21. juna, a tokom posete biće razmatrana najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja, realizacija obaveza predviđenih programom za prvo tromesečje ove godine, kao i mere ekonomske politike za naredni period.
Posebna pažnja biće posvećena sprovođenju strukturnih reformi, koje treba da obezbede konkurentnost privrede, rast i zaposlenost.
Sprovođenje aktuelnog stend-baj aranžmana, koji je MMF odobrio 23. februara 2015. godine, daje dobre rezultate, a Srbija beleži značajan privredni rast.
Tokom prethodnih razgovora iznete su ocene da je inflacija niska i stabilna, da je fiskalni deficit od 3,7 odsto BDP-a u 2015. godini na najnižem nivou od 2008. godine, a da program reformi finansijskog sektora dobro napreduje, navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com