Potvrdjeno: Todorić naduvavao vrednost imovine?

Konsolidovani izveštaj o poslovanju kompanije Agrokor koji je uradila kuća Prajsvoterhaus biće objavljen u ponedeljak.

Poverenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak je, medjutim, danas požurio da objavi da je zbog jednokratne ispravke vrednosti imovine i zaliha u 2015. godini i gubitaka u 2016. godini minus kompanije Agrokor za 13,4 milijarde kuna veći nego što se prvobitno mislilo.

Ramljak je potvrdio ono što je u intervjuu za Ekonomske Vesti kao pretpostavku izneo hrvatski ekonomista Damir Novotni: u bilansima Agrokora je naduvavana vrednost imovine, zaliha, amortizacije…pa su tako naduvane vrednosti poslužile kao osnova za dobijanje kredita…

Najveća je ispravka vrednosti izvršena kod maloprodajnog lanca Konzum, najrovitije firme iz sistema Agrokor – 7,4 milijarde kuna minus na kraju prošle godine i 5 milijardi na kraju 2015. godine.

Medjutim, kako je u intervjuu Ekonomskim Vesti izneo i doktor Novotni, dilema oko toga da li je Ivica Todorić pri tome kršio zakon ostaje. Ramljak tvrdi do ponedeljka.

„Ne mogu govoriti o tome je li došlo do zakonitih ili nezakonitih nepravilnosti. Mi to ne možemo utvrditi. Tek kad dobijemo konsolidovane podatke, procenićemk treba li preduzimati neke zakonom propisane radnje“, rekao je Ramljak kako ga citira zagrebački Večernji list.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com