Povratak otpisanih: Hodorkovski ponovo među najbogatijim Rusima

Na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u Rusiji prvi put u poslednjih 11 godina našao se i kontroverzni Mihail Hodorkovski, prenosi Sputnjik.

Hodorkovski

Na čelu liste najbogatijih Rusa, prema proceni Forbsa, nalazi se jedan od vlasnika kompanija „Novatek“ i „Sibura“ Leonid Miheljson. On je za godinu dana uspeo da poveća svoje bogatstvo za 2,7 milijarde dolara i sada poseduje 14,4 milijarde dolara. Na drugom mestu je Mihail Fridman (13,3 milijardi dolara), a prva tri mesta zatvara Ališer Usmanov, sa 12,5 milijardi dolara.

U top-pet su ušli i Vladimir Potanin i Genadij Timčenko, čije bogatstvo se procenjuje sa 12,1 milijardi, odnosno 11,4 milijarde dolara. Aleksej Mordašov, koji je prošle godine zauzimao prvo mesto, sada se našao na šestom (10,9 milijardi dolara).

Osim toga, prvi put za 11 godina na spisku se našao i bivši šef „Jukosa“ Mihail Hodorkovski, sa kapitalom od pola milijardi dolara. On se nalazi na 170. mestu.

Tvorac mesindžera „Telegram“ i socijalne mreže „VKontakte“ Pavel Durov prvi put se našao na spisku 200 najbogatijih biznismena Rusije prema proceni Forbsa. Sa 600 miliona dolara, on je zauzeo 135. mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com