Putin: Fizička lica iz 40 država finansiraju terorizam

„Finansiranje (terorista-prim.EkonVesti), kako smo mi utvrdili, ide iz 40 država, a medju njima su i neke države ‘dvadesetorke“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na skupu 20 industrijski najrazvijenijih država sveta koji se održava u Antaliji.

Ruski predsednik je rekao da je na tom samitu bilo reči i o tome kako prekinuti finansiranje terorizma i dodao da je Rusija na samitu prikazala svoje snimke iz kosmosa koji svedoče o razmerama trgovine naftom tkz. Islamske države.

„Analizirali smo neophodnost ispunjavanja odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti UN, koja je bila doneta na inicijativu Ruske Federacije, o sprečavanju finansiranja terorizma i presecanju nezakonite trgovine umetničkim predmetima koje teroristi pljačkaju na teritorijama koje osvajaju“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ranije je objavljena procena da Islamska država od trgovne naftom zaradjuje 40 miliona dolara mesečno ili 520 miliona dolara godišnje. Moskva optužuje SAD i njene saveznike da teroristima omogućavaju prodaju nafte u Turskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com