Sberbanka: Prevareni smo, nećemo mrvice

Predsednik Sberbank German Graf učestvovao je u razgovorima hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i ruskog predsednika Vladimira Putina, izveštava ruski list Komersant pozivajući se na pres sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova.

Gref je danas za Rusiju 24 izjavio da se u poslu s Agrokorom oseća prevarenim i da će Sberbanka insistirati na povraćaju kredita datih Agrokoru u što većem obimu i neće se zadovoljiti mrvicama.

Peskov je rekao da će ruska država prirodno podržati Sberbanku i VTB u nastojanju da svoje interese zastite i kredite od Agrokora naplate.

Sberbank od Agrokora potrazuje 1,1milijardi evra a VTB 300 miliona evra.Rejting agencija Moody’s nedavno je procenila da ce poverioci Agrokora moci da naplate izmedju 35 i 65% potrazivanja, ali pre iznos blizi donjoj granici.

Komersant tvrdi da su teskoce Agrokora pocele 2014.godine kad je poceo za pozajmljena sredstva da kupuje aktivu konkurenata.

Da podsetimo,Agrokor je 2014.godine kupio Merkator i za te svrhe od Sberbank pozajmio 600 miliona evra. U pomenutoj izjavi Graf danas optuzuje Agrokor za dugogodisnje laziranje finansijskih izvestaja.

Komersant pise da je Agrokor 2016.godine prestao da otplacuje svoje kredite zbog cega je protiv te kompanije podneto vise tuzbi.

 

One thought on “Sberbanka: Prevareni smo, nećemo mrvice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com