Smešna strana sveta: Gospodine Abramoviču, izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo

Londonski list Independent, inače u vlasništvu ruskog biznismena Jevgenija Lebedeva, izvinio se ruskom oligarhu Romanu Abramoviču jer je objavio da je on „čuvar“ nezakonitog bogatstva ruskog predsednika Vladimira Putina.

Da je Abramovič „čuvar“ Putinovog bogatstva izjavio je Leonid Volkov koordinator Fonda za borbu protiv korupcije, čiji je osnivač Aleksej Navaljni.

Independent se izvinjava i ističe da  mu nikako nije bila namera da tvrdi kako protiv  gospodina Abramoviča treba uvesti kaznene sankcije.

Kako prenosi ruski list Komersant, Independent saopštava da su predstavnici Romana Abramoviča javno saopštili da nema osnova za takve tvrdnje.

„Mi smo spremni da to razjasnimo i izvinjavamo se gospodinu Abramoviču za bilo kakav nesporazum. Uzimajući u obzir te greške, složili smo se da uplatimo donaciju u humanitarnu organizaciju, koju odredi gospodin Abramovič, i da pokrijemo njegove sudske troškove“, saopštio je Independent.

Vlasnik lista Independent Jevgenij Lebedev, prošle godine je, voljom britanske kraljice, postao doživotni britanski per.

Pored lista Independent, on je vlasnik i britanskog lista Standard.

Njegov otac Aleksandar Levedev, bivši oficir KGB, suvlasnik je opozicione ruske novine „Новая газета“.

Roman Abramovič se obogatio 90-tih godina tokom čuvenih privatizacija iz Jeljcunovog vremena. Bio je partner Borisa Berezovskog i vrlo  blizak okruženju tadašnjeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina (tkz „семья“), čiju su godišnjicu rodjenja Rusi nedavno obeležili sa krajnje suprotstavljenim osećanjima i komentarima.

Sa Berezovskim je veze okončao sudskim sporom u Londonu, koji je Berezovski izgubio.

Bio je gubernator, a zatim predsednik parlamenta Čuhotskog autonomnog okruga.

Vlasnik je britanskog fudbalskog kluba „Čelsi“.

Pošto su Britanci otezali s produženjem njegove vize, naljutio se i uzeo državljanstvo Izraela.

Forbs je prošle godine njegovo bogatstvo procenio na 11,3  milijarde dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com