Šta sve Rusi mogu kupiti za kursnu razliku

Ruski poslovni list Vedomosti tvrdi da je vešt gradjanin Rusije na ogromnom padu vrednosti svoje nacionalne valute mogao i da profitira.

Ako je pre godinu dana za 3.227 rubalja kupio 100 dolara za te dolare danas može da dobije 4.075 rubalja. Za razliku, ili kako kažu Vedomosti bonus koji je ostvario, od 848 rubalja gradjanin Rusije može da kupi: tri paketa trave za svoj travnjak, ili 2,5 knjige nobelovca Patrika Modijanija, ili dve heklane kape, ili jednu kartu za utakmicu Spartak – Lokomotiva, ili 0,37 kilograma sira Gruyere, ili 25,4 litara benzina, ili 21 dolar, ili 16 evra, ili 19 kutija tableta ekstrakta valerijane, ili 9 kilograma jabuka greni smit, ili 9 big mekova…a biće i nešto kusura.

Ruska rublja pada u odnosu na dolar i evro od početka godine, a taj pad je od početka oktobra ubrzan te je rublja na istorijskom minimumu u odnosu na dolar i evro. Centralna banka Rusije intervenisala je sa više od 6 milijardi dolara u odbranu svoje valute, ali to nije zaustavilo njen pad, pa se merama zaštite rublje pridružilo i Ministarstvo finansija Rusije deponovanjem svojih 3 milijarde dolara na račune poslovnih banaka.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com