Tramp: Zatvorite najkorumpiranije preduzeće – Klinton fondaciju

Republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp pozvao je svoju demokratsku rivalku Hilari i njenog muža Bila Klinton da zatvore „najkorumpiranije preduzeće u političkoj istoriji“ – Klinton fondaciju.

Tramp i Klintonova

Procenjuje se da je Klinton fondacija od svog osnivanja primila donacije od oko dve milijarde dolara. Među donatorima se nalaze i zemlje koje je američki Stejt department optuživao za kršenje ljudskih prava, uključujući i one u vreme kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka SAD.

„Saudijska Arabija je donirala više od 10 miliona dolara. Isto važi i za zeta bivšeg ukrajinskog predsednika (Viktora Pinčuka, zeta Leonida Kučme), čiju vladavinu su aktivno kritikovali zbog korupcije i ubistava novinara. Libansko-nigerijska organizacija sa velikim poslovnim interesima uložila je pet miliona“, navodi se u tekstu Njujork tajmsa.

Prema junskom istraživanju agencije Blumberg, 72 odsto birača bilo je zabrinuto zato što je fondacija Klintonovih primila novac od stranih donatora u periodu kada je ona bila državni sekretar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com