UEFA pokrenula istragu protiv PSG-a zbog narušavanja finansijskog fer pleja

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopštila je danas da je otvorila zvaničnu istragu protiv francuskog fudbalskog kluba Pari Sen Žermen (PSG) u vezi sa pravilima finansijskog fer pleja. Istraga će se baviti sposobnošću kluba da odgovori zahtevima finansijske ravnoteže, a u svetlu nedavnih transfera.

PSG je izazvao ogromnu pažnju ne samo fudbalskih klubova kad je nedavno za 222 miliona evra od Barselone preuzeo fudbalera Nejmara, a oštar interes UEFA-e nije se mogao više izbeći kad je tom transferu dodao kupovinu Kijlijana Mbape za 180 miliona.

Posle kupovine Nejmara,  izvor u UEFA-i za pariski list Mond je rekao da PSG mora poštovati pravila fer pleja kao svaki drugi evropski kluba te da „mora prikazati kako može u periodu od tri godine da ima gubitke koji ne prelaze 30 miliona evra“. Priznajući da je finansijski operaciju u vezi sa kupovinom Nejmara, a koja se proteže na više godina, teško ocenjivati unapred, izvor iz UEFA-e je za Mond krajem jula i pre kupovine Mbape rekao da PSG mora prodati više fudbalera za iznos ravan onom za koji je kupljen Nejmar ili veći.

Mond napominje da se UEFA finansijskom konstrukcijom oko kupovine Nejmara ne može baviti pre jeseni 2018. godine, a kupovinom Mbape ne pre 2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com