Vučić o pomoći za 4 opštine u BiH: Dovoljno mudro i pametno traže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Kozarskoj Dubici sastao s načelnicima četiri opštine kojima je Srbija najavila pomoć u iznosu od 10 do 12 miliona evra.

Deo pomoći opštinama Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar biće upućen u kešu, deo u projektima, navodi se na sajtu predsednika Srbije.

„Srbija će na svaki način pomoći da ljudi mogu da žive bolje, da mogu da vide svoju budućnost na svojim ognjištima. Zahvalan sam Republici Srpskoj što uvek i bez sujete i taštine razgovara s nama i što dovoljno mudro i pametno traže. A mi, ukoliko smo u mogućnosti da privučemo strane direktne investicije, jer naša namera nije da pokazujemo da simbolično prisustvujemo  nego da pomognemo Republici Srpskoj”, rekao je Vučić.

Na sastanku sa načelnicima četiri opštine, koje spadaju medju najnerazvijenije, sem o investicijama Srbije i Srpske, bilo je reči i o pomoći u sanaciji štete od nedavnog zemljotresa u Kozarskoj Dubici i Kostajnici.

U sve četiri opštine većinsko je srpsko stanovništvo, opštine Kozarska Dubica, Kostajnica i Nevesinje nalaze se u Republici Srpskoj, a Drvar u Federaciji BiH, na čelu sve četiri opštine načelnici su članovi Stranke nezavisnih socijaldemokrata.

Kozarska Dubica, prema popisu od 2013. godine ima 21.524 stanovnika od čega su 86,7 odsto Srbi. Budžet opštine za 2021. godinu iznosi 10,9 miliona KM.

Kostajnica ima 5.977 stanovnika od čega su 72,19 odsto Srbi. Budžet opštine za 2021. godinu je 2,5 miliona KM.

Nevesinje ima 12.961 stanovnika, od čega su 95,31% Srbi. Budžet opštine za 2021. godinu iznosi 7,7 miliona KM.

Drvar ima 7.036 stanovnika, od čega su 91,24% Srbi. Budžet opštine za 2021. godinu je 4,2 miliona KM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com