Vučić: Veća primanja prosveti do kraja godine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Grabovac“ u Obrenovcu, da će zaposleni u prosveti imati veća primanja do kraja godine, kao i da će građani živeti bolje, uz rad i bolje rezultate.

Vučić

Vučić je istovremeno naglasio da samo rad dovodi do rezultata, uz ocenu da Obrenovac polako postaje bogatije i bolje mesto za život.

On je decu zamolio da se još neko vreme igraju, a potom da prionu na rad, a nastavnicima poručio da ih nauče kakav odnos treba da imaju prema životu – da budu dobri, vredni i pošteni.

Premijer je podsetio na to da fabrika „Meita“ u Obrenovcu zapošljava 38 ljudi, kao i da naredne godine planira da uposli 700, a nakon toga i 1.400 ljudi.

Vlada Srbije je pre nekoliko meseci krenula u kampanju obnove škola, podsetio je Vučić i dodao da će građani Srbije ipak morati mnogo toga da menjaju u svojim navikama i da rade više i bolje.

Vučić je u letopis škole, povodom izgradnje fiskulturne sale, napisao da je srećan i ponosan zbog toga što, razmišljajući o budućnosti naše dece, možemo da uradimo nešto za njih, kao i za opstanak više obrenovačkih sela i bolju sutrašnjicu za Obrenovac, Beograd i Srbiju.

On je, takođe, poručio da se znanjem i dobrim školama Srbija čuva i obezbeđuje se njen dalji napredak.

Izgradnja sale finansirana je iz budžeta Grada Beograda, a rok za završetak radova je 4. oktobar, odnosno 90 dana.

Osnovna škola počela je s radom 1976. godine i trenutno je pohađaju učenici raspoređeni u 30 odeljenja sa teritorije Uba, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke.

Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja.

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com