Za gastarbajtere: Nećete morati da plaćate porez u Srbiji

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali još jednom je demantovao postojanje razloga za uzbuđenje nastalo medju gastarbajterima iz Srbije: oni neće morati da plaćaju porez na ZARADU ostvarenu u inostranstvu na koju su već jednom platili porez u zemlji u kojoj su je ostvarili.

Za to su se postarali propisi Srbije o poreskom kreditu, kao i sporazumi o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koje Srbija ima sa mnogim zemljama.

„Naši rezidenti uvek imaju pravo na poreski kredit po osnovu poreza koji je plaćen na zaradu, koja im je isplaćena u inostranstvu, bez obzira na to da li Republika Srbija ima zaključen ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa državom u kojoj je naš rezident ostvario zaradu. S obzirom da je stopa poreza u Srbiji 10 odsto, po pravilu, pravo na poreski kredit će biti dovoljno da u potpunosti otkloni obavezu plaćanja poreza na zarade u Srbiji“, rekao je Mali.

„Prema ugovorima o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, naši građani će imati rezidentstvo države u kojoj su zaposleni, što za rezultat ima da neće imati nikakvu poresku obavezu u Srbiji po osnovu zarada koje su ostvarili po osnovu rada u inostranstvu“, podsetio je Siniša Mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com