Zdravko Mamić podmićivao sudije, koje su ga osudile?!

Kao odgovor na odluku Vrhovnog suda Hrvatske da mu potvrdi kaznu zatvora od 6,5 godina, sad već bivši funkcioner zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić optužio je četvoricu sudija različitog nivoa da im je davao mito.

Mamić je pravosnažno osudjen zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama.

On je na konferenciji za štampu, održanoj u Bosni i Hercegovini, rekao da je lično nosio znatne sume novca predsedniku Vrhovnog suda Djuru Sesi, sudiji Županijskog suda u Osijeku Zvonku Vekiću, sudiji Darku Krušlinu i sudiji Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljku Bobanu.

„Najveća pravosudna institucija u zemlji je donela sramotnu presudu. Ljudi će ostati upisani kao zločinci. U povijesti je bilo puno političkih sudjenja i montiranih procesa i ovo je jedan takav. Nismo osudjeni za utaju poreza, to nigde ne piše u presudi. Nema niti jednog eura pranja novca, a Dinamo za kojeg se tvrdi da je oštećen, tvrdi da nije oštećen“, rekao je Mamić a prenosi HRT.

On se posebno obrušio na predsednika Vrhovnog suda Hrvatske Djuru Sessa.

„Čovek je kleptoman, kriminalac i varalica, čovek koji odlučuje o pravu u jednoj suverenoj državi Republici Hrvatskoj. Spreman sam se staviti na dispoziciju državnom tužilaštvu i USKOK-u kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam suradjivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca gradjanima, vrh hobotnice“, grmeo je Mamić.

Državno tužilaštvo Hrvatske je za HRT potvrdilo da je prošle godine na USB-u dobilo prijavu Mamića i da se na njoj još radi.

Mamić se inače već godinama nalazi u Bosnu i Hercegovini koja je više puta odbila da ga izruči Hrvatskoj.

Izjasnio se da kaznu, koju mu je izreklo hrvatsko pravosudje, ukoliko bude morao, služi u BiH, što medjunarodni propisi omogućavaju.

One thought on “Zdravko Mamić podmićivao sudije, koje su ga osudile?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com