Koalicija NADA : Nećemo Nacionalni stadion, hoćemo naše mleko!

Srpska koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, zatražila je od Ministarstva poljoprivrede da donese mere za pospešivanje razvoja stočarstva i povećanje stočnog fonda u Srbiji jer, kako se navodi na sajtu te koalicije, sve manja domaća proizvodnja dovela do toga da je na našem tržištu sve više uvoznog mleka sumnjivog kvaliteta.

„Procenjuje se da smo za prvih 11 meseci prošle godine uvezli mleko i mlečne proizvode u vrednosti od 166 miliona evra, što je nedopustivo za poljoprivredno orujentisanu ekonomiju kakva je naša. Ukoliko se obistine najave da će, umesto povećanja subvencija, farmerima biti uskoro smanjena otkupna cena sirovog mleka, to će gotovo uništiti ovu granu poljoprivrede „, izjavio je narodni poslanik, potpredsednik Nove DSS Zoran Sandić.

Ta koalicija je od Vlade Srbije zatražila da sredstva namenjena izgradnji Nacionalnog stadiona preusmeri u poljoprivredu.

“ Stočni fond u Srbiji se rapidno smanjuje iz godine u godinu, a nadležno ministarstvo nije donelo adekvatne mere da to zaustavi, zbig čega smo došli u situaciju da umesto domaćeg naši gradjani piju mleko iz Poljske i drugih zemalja, često upitnog kvaliteta. Tražimo od Vlade Srbije da umesto ulaganja ogromnih sredstava u projekte poput Nacionalnog stadiona, preusmeri ih u poljoprivredu, koja je uvek bila ključna za privredni razvoj Srbije „, izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKSa i jedan od lidera Koalicije NADA Vojislav Mihailović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com