Postani američki predsednik: Koja je strana Jaffa cakes donja?

„Listi odgovora na pitanja koja apsolutno nikako neće promijeniti vaš život možete dodati i odgovor na pitanje koja je strana keksa Jaffa donja“.

Odgovor na ovo pitanje direktno je od proizvođača britanske firme McVitie’s dobio korisnik društvenih mreža David i saznanje podelio s sebi ravnima. A index.hr sa svojim čitaocima!!!

„Hej, Davide, naši keksi Jaffa prolaze kroz rezervoar čokolade pa je čokoladni dio donji dio keksa. Hvala ti, Jaffa keks“.

Ali David nije zadovoljan: „WTF? Ovo apsolutno nema smisla, čokolada bi kapala da je na dnu!“.

Čitaoci portala index.hr takodje su se, malo je reći, zgranuli.

„Drago mi je ovim putem upoznati Davida, budućeg američkog predsednika“, među blažim je bio komentar potpisan sa Darko Kurjaković.

A ostali su svi od reda bili ovakvi: „Ne mogu vjerovati koja sam ja budala da čitam ovo, (Balkanibal Balkanibal); „Nisi jedini i samom mi je tako da čitam ove gluposti“, (Glišo Stojaković); „Ne spavam i čupam si kosu već satima“ (Patrick Vojnović) i komentar kao zaključak: „Doći će dan kad će se ibexil naći u šoku. Arogantnost i ‘zabole me neka stvar šta čitatelji komentaraju’ neće uvijek trajati“,(Racheal Griffin).

Inače, a sudeći prema podacima iz otvorenih izvora, nadležni poreski organi u Velikoj Britaniji su nekoliko puta vodili postupak za pronalaženje odgovora na pitanje: da li je Jaffa cakes kolač ili keks?

Prema predmetu LON/91/0160, na kraju je zaključeno da Jaffa cakes ima karakteristike i kolača i keksa, pa je presuđeno da je kolač, te je stopa poreza na dodatu vrednost za Jaffu nula!

Inače, Jaffa cakes su prvi put 1927. godine proizveli britanski konditori McVitie and Price, ali tu marku nisu zaštitili, pa sad kolač/keks pod istim imenom može da proizvodi ko god hoće: Kraš, Crvenka, Nestle… Što konditori širom sveta i čine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com