Rusi dobijaju novi delikates – krokodilsko meso

Ruski gurmani možda više nemaju pristup svežem italijanskom siru mozzarella di buffala ili sočnim australijskim jagnjećim kotletima, ali će se zato na ruskom meniju uskoro pojaviti nova poslastica – filipinski krokodil.

Ruska nacionalna agencija za bezbednost hrane saopštila je u četvrtak da je najvećoj filipinskoj farmi krokodila (Coral Agri-ventures Farm) odobrena dozvola za uvoz u Rusiju, prenosi Gardijan.

„Nakon proučavanja zahteva Filipinskog poljoprivrednog odseka, odlučili smo da dozvolimo uvoz smrznutog krokodilskog mesa firme Coral Agri-ventures Farm na tržište Carinske unije, u dogovoru sa veterinarskim službama Belorusije i Kazahstana“, saopštila je Ruska nacionalna agencija za bezbednost hrane.

Rusija je u avgustu zabranila uvoz mesa iz SAD, EU, Australije, Kanade i Norveške na godinu dana. Uvoz ribe, mleka, voća i povrća je takođe zabranjen.

Do kreativnog rešenja došla je i fabrika piva u Sibiru, koja namerava da pravi mocarela sir od kozjeg mleka.

„Mocarela se obično ne pravi od kozjeg mleka, ali vredi pokušati. Tehnologija proizvodnje sira nije tako tehnološki zahtevna kao proizvodnja piva“, rekao je za lokalne medije Evgenij Matvinjenko glavni menadžer sibirske fabrike piva.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com