Šta je sve kineska Komunistička partija zabranila svojim članovima?

Kineska Komunistička partija zabranila je, u svom poslednjem ažuriranju partijskih pravila, svojim članovima da se učlanjuju u golf klubove, teretane i privatne klubove, prenosi BBC.

Komunistička partija

Ekstravagantno jedenje i pijenje, kao i zloupotreba moći takođe su zabranjeni, saopštila je novinska agencija Sinhua.

Nova pravila su deo stroge antikorupcijske kampanje koju kineske vlasti sprovode još od 2012. godine.

Novo pravilo o golfu navodi da je članovima Komunističke partije zabranjeno „držanje, nabavljanje ili korišćenje članskih kartica za teretanu, golf klubove, klubove i razne druge potrošačke kartice, kao i ulazak u privatne klubove“.

Članovi koji budu uhvaćeni u kršenju novih pravila dobiće upozorenje ili će biti izbačeni iz partije, u zavisnosti od težine prekršaja.

U novim propisima se ne objašnjava zašto su golf klubovi i privatni klubovi zabranjeni, a BBC smatra da je razlog zabrane široko rasprostranjeno mišeljenje da se u takvim klubovima sklapaju sumnjivi poslovi.

U septembru, kinseki mediji su saopštili da je više od 60 zaposlenih u državnim preduzećima kažnjeno zbog trošenja javnih sredstava na golf. A, zamenik gradonačelnika provincije Fudžijan Lin Čunsong smenjen je zato što je igrao golf u radno vreme.

Kmunistička partija je takođe podsetila svoje članove da je zabranjena preljuba, kao i sve ostale „neprimerene seksualne aktivnosti“.

Predsednik Sji Đinping započeo je oštru borbu protiv korupcije od kako je pre tri godine preuzeo dužnost. On je upozorio da ću u Kini doći do nemira ukoliko se ne smanji korupcija unutar Komunističke partije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com