Adrija ervejz leti u stečaj?

Kako nezvanično saznaju slovenački mediji, nad slovenačkom nacionalnom kompanijom Adrija ervejz u četvrtak bi mogao da bude otvoren stečaj.

U toku je takodje postupak za oduzimanje dozvole za letenje.

Svetske lizing kompanije otkazuju ugovore o lizingu aviona s Adrijom ervejz. Trident Aviation je otkazao lizing dva svoja aviona. A američka lizing kompanija AeroCentury otkazala je ugovor o zakupu tri aviona, a Adriji je dat rok da do petka plati dugove inače će vlasnik povući i četvrti, izveštava Delo.

Prema putnicima se kompanija ponela krajnje neprofesionalno: Ukoliko im nije palo na pamet da jutros otvore sajt kompanije ili nekih od medija, oni su o otkazivanju svog leta saznavali tek po prispeću na aerodrom.

Kako izveštava finance.si, avion Adrije ervejz jutros je odleteo za Frankfurt i sutra ujutro će se vratiti iz Frankfurta u Ljubljanu. Ostali letovi predvidjeni za utorak i sredu otkazani su.

Slom nacionalnog avio-prevoznika Sloveniji se dogodio baš u vreme Evropskog prvenstva u odbojci za muškarce, čiji je Slovenija jedan od organizatora.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki odmah je poljskoj reprezentaciji ponudio vladin avion da je izbavi sa aerodroma Jože Pučnik, izveštava ljubljansko Delo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com