Amerika se vratila: Princ je kriv, odgovaraće knjigovodja

Klasično spinovanje: pošto je, da bi pokazao Iranu (i Rusiji), bombardovao Siriju, američki predsednik Džo Bajden (78), skinuo je, da bi pokazao da o ljudskim pravima brine i kad bombarduje i kad spava, oznaku tajnosti s dokumenta CIA o ubistvu saudijsko-američkog novinara Džamala Kašogija.

Po tom izveštaju, kome su ogroman prostor dali svi zapadni mediji, CIA ocenjuje da je saudijski princ Muhamed bin Salman odobrio da 15 članova elitne grupe, koju je osnovao po dolasku na vlast, zatoče i ubiju kolumnistu Vašington posta Džamala Kašogija.

Zato što je princ direktno označen kao naručilac, putovanje u Ameriku biće zabranjeno 76-torici gradjana Saudijske Arabije, koji su navodno „učestvovali u pretnjama disidentima u inostranstvu“, objavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Od kad do kad je njima putovanje ograničeno nije objavljeno.

Medju ovom 76-toricom princ Muhamed bin Salman se ne nalazi.

Saudijska Arabija je i ekonomski i strateški suviše važna za SAD, a da bi sankcije bile uvedene njenom faktičnom vladaru.

Ali, to nam je već ranije objasnio 45. američki predsednik Donald Tramp i dokumentovao računom o saudijskoj kupovini američkog oružja.

Rijad je u potpunosti demantovao ocene CIA i sa svoje strane ih je ocenio kao „pogrešne i neprihvatljive“ sa „neutemeljenim i nepravilnim zaključcima“.

Rijad je iznenadjen da se takav izveštaj objavljuje pošto je Saudijska Arabija taj užasni zločin osudila i preduzela potrebne korake kako bi se osiguralo da se takva tragedija više nikad ne ponovi.

Džamal Kašogij je ubijen oktobra 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu gde je došao da uzme dokumente za venčanje. Njegovo telo nikad nije nadjeno, što radja najgrozomornije predstave o načinu na koji je ubijen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com