Austrijski desničari preuzimaju vojsku i policiju

Desničarska Slobodarska partija Austrije (FPO) u novoj vladi te države rukovodiće ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane.

Informacija koja je zabrinula veći deo Evrope zvanično je potvrdjena. Tako će novi ministar unutrašnjih poslova Austrije biti Herbert Kikl, dok će na čelu Ministarstva odbrane biti Mario Kunasek.

Slobodarska partija će u novoj vladi, na čijem čelu će biti lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, imati i vicekancelara i ministra državne uprave i sporta (Hajn Kristijan Štrahe), ministra inostranih poslova (Karin Knajsel), ministra infrastrukture i saobraćaja (Norbert Hofer), ministra za socijalna pitanja i zdravstvo (Beate Hartinger), kak i državnog sekretara u Ministarstvu finansija (Hurberta Fuhsa).

S druge strane, OVP će imati sedam ministara i jednog državnog sekretara. Hartvig Leger će biti ministar finansija, Margarete Šrambek će rukovoditi Ministarstvom privrde, za obrazovanje će biti zadužen Hajnc Fasman, ministar porodice i za pitanja žena biće Juliana Bogner-Štrus, Ministarstvo poljoprivrede i ekologije pripašće Elizabeti Kestinger, ministar bez portfelja zadužen za EU, medije i kulturu biće Gernot Blimel, a Karolin Edštadler će biti državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com