Beogradske prodavnice u prazničnom ruhu: Skromno, jeftino, neduhovito

 

 

( Video je snimljen u Zagrebu)

Božićnim i novogodišnjim praznicima pripisuju se različite vrlo obećavajuće funkcije: da okupe porodicu, da pomire posvadjane, da budu početak za neki bolji i lepši život… O svim se tim funkcijama može diskutovati, ali jedna je nesporna: božićni novogodišnji praznici služe da se kupuje i prodaje, troši i zaradjuje. Pogledajte samo u kakav su očaj zapali francuski trgovci….

Zato je izgled prodavnica čak i u najstrožem beogradskom centru pravo malo iznenadjenje i veliko razočaranje. Čak i u Knez Mihailovoj, koja  pomalo počinje da  liči na Vaci ulicu u Budimpešti, prodavnice su uglavnom neokićene, a ako su okićene to je uglavnom skromno, jeftino i neduhovito.

Bezidejnost vam evo dokazujemo na, obradovaćete se, na bliskom primeru.

Evo, prodavnica čuvene firme Lacoste u Knez Mihailovoj izgleda ovako:

A prodavnica Lacoste u Dizeldorfu ovako:

Zanimljivo da se najbolje drže poslastičarnice. Ova je u beogradskoj Prizrenskoj ulici.

I dobro konkuriše čuvenom zagrebačkom Vinceku u Ilici.

Šta se desilo s našim trgovcima velika je nepoznanica. Oni bi u stvari trebalo da daju ton novogodišnjem (dobro, vašarskom) štimungu, budući da je smišljen da njima bude od najveće koristi.

Nije vrag da su se usred jedinstvene prilike za zaradu uplašili dežurnih kritičara i izgleda i troškova novogodišnje rasvete!

I gde je Privredna komora Beograda i njen Odbor za trgovinu da malo progura  ovu poluživu novogodišnju atmosferu recimo konkursom za najduhovitiji novogodišnji izlog.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com