BG: Krivične prijave za „divlju“ gradnju

Menadžer grada Beograda Goran Vesić rekao je danas da će tražiti odgovornost onih inspektora, opštinskih ili gradskih, koji su dopustili da niknu zgrade od nekoliko hiljada kvadratnih metara a da to nisu sankcionisali.

Beograd

„Svako ko nastavi da gradi i pored zabrane i trake, a ima i takvih slučajeva, dobiće odmah krivičnu prijavu“, izjavio je Vesić za Večernje novosti.

Vesić je dodao da će svi objekti koji su građeni bez važećih dozvola biti srušeni.

„Grad je dobio samo satelitski snimak iz novembra 2015. godine. Kako Zakon o ozakonjenju kaže, svi objekti koji se ne nalaze na tom snimku, a građeni su bez važećih dozvola, biće srušeni. Pojedini investitori su pokušali da iskoriste Zakon o ozakonjenju, čiji je smisao da se ozakone do tada izgrađeni objekti, i da sagrade nove kako bi ih uz pomoć pojedinaca iz lokalne samouprave prikazali kao objekte građene pre donošenja zakona?! U petak je počeo popis svih objekata koji se grade ili su građeni proteklih osam meseci i odmah posle upoređivanja sa satelitskim snimkom, odnosno ukoliko se ne nalaze na njemu, biće odbijeni za legalizaciju“, kazao je gradski menadžer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com