Blinken Ukrajincima : Mobilišite se !

Investicija u rat u Ukrajini najbolja je američka investicija, ali ne može biti i uspešna bez kooperativne radne snage na bojnom polju.

Zato je američki državni sekretar Entoni Blinken tokom boravka u Kijevu pozvao Ukrajince da se odazovu mobilizaciji.

“ Zaštitnicima, koji duže od dve godine drže taj front potrebna je pomoć, moraju da se odmore.Mobilizacija je ono što će vam pomoći da ojačate odbranu i stvorite više raznih vojnih formacija i ojačate svoje granice“, rekao je Blinken studentima Kijevskog polutehničkog fakulteta „Igor Sikorski“, a prenosi strana.ua

U Ukrajini 18.maja stupa na snagu pooštren Zakon o opštoj mobilizaciji.

Pre njegovog stupanja na snagu, Ukrajinska diplomatska predstavništva su dobila uputstvo da ne izdaju ili produžuju pasoše i ne pružaju druge konzularne usluge muškarcima prizivnog uzrasta koji nemaju vojnu knjižicu.Sem ukoliko pasoš traže da se vrate u Ukrajinu.

Apelacioni sudovi u Ukrajini su, prenosi strana.ua, počeli da preinačuju uslovne kazne nižih sudova za izbegavanje mobilizacije i pretvaraju ih u realne kazne zatvora.

Vrhovni sud Ukrajine je,preneo je isti portal, utvrdio kriterijume koje je potrebno da zadovolji osoba ,koja izbegava mobilizaciju pozivajući se na religiozna uverenja, a da zbog toga ne bude kažnjena

Sem što mora dokazati aktivnu pripadnost aktivnoj religioznoj organizaciji čije versko učenje zabranjuje nošenje oružja, takva osoba mora dokazati iskrenost svojih religioznih ubedjenja,ne samo na rečima nego i na delu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski 11.put je produžio ratno stanje, ovog puta do 11.avgusta 2024.godine.Takodje je produžio i Zakon o opštoj mobilizaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com