Boeing ponudio zaposlenima povećanje plata od 35%

U spor Boeinga sa zaposlenima,koji štrajkuju od 13.septembra,uključilo se i Američko ministarstvo rada : štrajkačima je ponudjeno povećanje plata od 35 odsto u roku od četiri godine.

Ponuda uključuje i jednokratnu isplatu od po 7000 dolara,prenose američki mediji.

Ovo je prvi štrajk u kompaniji Boeing od 2008.godine.

Zbog štrajka Medjunarodne unije mašinista, koja zastupa 33 000 zaposlenih, paralisana je proizvodnja aviona 737 i 777.

O novoj ponudi menadžmenta, članovi Medjunarodne unije mašinista glasaće u sredu.Ponuda ne uključuje povratak na penzioni plan za zaposlene,koji je ukinut pre 10 godina,a što je bio jedan od najspornijih zahteva sindikata.

Izgleda da ipak ima pravde : Boeing-u je krenulo nizbrdo posle smrti 346 putnika etiopske i indonežanske kompanije, zašta krivicu snosi svestan nemar kompanije Boeing, koja je ovlašćena da bezbednost svojih aviona kontroliše sama, u procesu proizvodnje aviona 737 Max…

Amerikanci su stvar s nemarom u tako delikatnoj proizvodnji kao što je proizvodnja aviona ozbiljno uzeli tek kad su delovi aviona počeli da otpadaju na linijama unutar SAD .

Komentarišući situaciju sa kompanijom Boeing, bivši američki predsednik Donald Tramp je svojevremeno rekao da ne zna šta bi im savetovao,jedino da promene ime,a CNN je nedavno ocenio da bi svaka druga kompanija u situaciji kompanije Boeing pokrenula proceduru bankrota,ali ne i Boeing…Jer i posle skandala koji su ga snašli daje odlučujući doprinos američkoj ekonomiji.

CNN navodi da je Boeing najveći američki izvoznik, i da se procenjuje kako američkoj ekonomiji daje godišnji doprinos od 79 milijardi dolara.

Boeing direktno i indirektno obezbedjuje 1,6 miliona radnih mesta kod dobavljača rasporedjenih po svih 50 američkih država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com