Brezovica: Francuski konzorijum tražio partnerstvo Pacolija

Francuski konzircijum „MDP Consalting Companie des Alpes“ nije u predvidjenom roku pružio dokaze da je obezbedio sredstva za realizaciju prve faze ulaganja u skijalište Brezovicu, pišu prištinski mediji.

Brezovica 2

Taj konzorcijum je pokušao da za partnerstvo pridobije lokalne kompanije i biznismene, pre svega Bedžeta Pacolija, ali je ovaj to odbio. Isti odgovor na ponudu za partnerstvo stigao je i od turske firme „Limak“ koja takodje nije pokazala interes za ulaganje u skijalište, navodi se u novinskim izveštajima.

Francuski konzorcijum je do kraja maja trebalo da u prvoj fazi mobiliše 163 miliona evra, ali je vlastima u Prištini dostavio dokaze o samo 80 miliona evra.

Ukupna investicija u skijalište Brezovica trebalo je, prema sporazumu o koncesiji na 99 godina, da iznosi 410 miliona evra. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu izmedju francuske kompanije i vlade u Prištini potpisan je 14. aprila 2015. godine. Vlada u Prištini obavezala se da sa 30 miliona evra finansira eksproprijaciju 3092 hektara zemljišta i 70 objekata u sklopu realizacije tog projekta.

Beogradske Večernje novosti tvrde da je praktično do odustajanje Francuza došlo zbog pisama-upozorenja koje je investitorima uputila Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com