Brodogradilišta: Radnici pozvani da blokiraju firmu pa da dobiju 3 plate

Predstavnici Vlade Hrvatske pozvali su radnike riječkog i pulskog brodogradilišta da se i sami pridruže blokadi računa svojih firmi, čime će steći pravo na po tri plate iz državnog budžeta.

Ali to znači stečaj firme, a nama po tri minimalne plate, odgovorili su iz sindikata dva brodogradilišta. I predlog odbili.

Država Hrvatska više nije spremna, a ne bi joj dozvolio ni Brisel, da ulaze budžetske pare u brodogradilišta. Sem na navedeni način.

Od 1992. godine do danas, hrvatska država je u brodogradilišta uložila 30 milijardi kuna (oko 4 milijarde evra) rekla je neki dan predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Do kraja godine iz hrvatskog budžeta će morati da bude isplaćeno 300 miliona evra datih garancija za poslove brodogradilišta.

Sadašnje stanje brodogradilišta pokazuje da je sve to bila investicija u pogrešnom pravcu.

Strateški partner koji bi uskočio umesto države, nije ni na vidiku. Jedini, koji je povremeno u igri, hrvatski biznismen Danko Končar, svoje ulaganje uslovljava promenom prostornog plana Pule, čime bi deo prostora na kome se nalazi brodogradilište Uljanik bio prenamenjen u turističke svrhe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com