Car:Go: Očigledno postoji partnerski odnos izmedju Yandex-a i ministra Popovića

Pošto je Udruženje gradjana Car:Go, pozivajući se na informacije koje ima, iznelo niz ozbiljnih optužbi na račun ministra Nenada Popovića i pretnji postupkom pred nadležnim organima, a povodom navodne zaštite koju ruskoj kompaniji Yandex u Srbiji taj ministar pruža, Ekonomske Vesti su zamolile kompaniju Car:Go da nam predoči dokaze o tim optužbama i postupcima.

Na, naša pitanja smo dobili sledeće odgovore.

Koji porez ne plaća kompanija Yandex i koji član i kog zakona pri tome krši?

“Yandex.Taxi ne plaća nijedan porez u Srbiji. Yandex.Taxi nije registrovan u Srbiji, to vrlo lako može da se proveri u Agenciji za privredne registre. Kako sami navode, Yandex.Taxi je informacioni servis koji pruža Yandex.Taxi B.V. Holandija. Sve transportne usluge u Beogradu obavljaju njihovi lokalni partneri – pojedini beogradski taksisti.
Kada korisnik Yandex.Taxi aplikacije plati karticom vozilo koje je partner Yandex-a, novac direktno ide na bankovni račun ove kompanije. Kasnije, kompanija novac zadržava na svom računu, a taksi partneru uplaćuje njegov deo. Dakle, Yandex.Taxi nema firmu u Srbiji već transakcije korisnika aplikacije procesira preko holandske firme i na taj način iznosi novac gradjana van teritorije RS za uslugu koja se desila u Srbiji.
Pored toga i preko 50% njihovih partnera taksista ne plaća poreze – njih skoro 4.000 od 6.500 beogradskih taksista ne plaća porez već godinama. Prema podacima Poreske uprave, dugovanja ima 3.931 taksista u šokantnom iznosu od gotovo 2,9 milijarde dinara (2.892.507.332). U prevodu, kada se dugovanja podeli sa brojem dužnika, ispada da svaki od skoro 4.000 taksista u proseku državi duguje po gotovo 736.000 dinara.

Medjutim, malo je taksi kartelu što duguje gotovo 300 miliona evra već im je cilj da se izbore za subvencije za nove automobile u iznosu od 40 miliona evra. Istovremeno, Car:Go posluje u Srbiji, ne traži ni od koga subvencije i sam kupuje svoje automobile. Car:Go plaća sve poreze i taj novac ide u izgradnju puteva, škola, obdaništa u Srbiji, a ne u ofšor zone“.

Da li ste zbog utaje poreza podneli krivičnu prijavu protiv kompanije Yandex? Kažete da će ministar Popović svoje lobističke aktivnosti, nespojivo sa funkcijom ministra, morati da objasni Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima prvenstveno Tužilaštvu i Policiji. Da li imate informacije da se pred ovim državnim organima, a povodom rada aplikacije Yandex već vode postupci protiv ministra Popovića i po čijoj prijavi?

Odgovor:“Nije na nama da reagujemo u ovom slučaju, nismo mi ni Tužilaštvo ni Odeljenje za organizovani kriminal. Takodje, mi nemamo informacije da li se vodi neki postupak, ali verujemo da je naša dužnost na prvom mestu, kao odgovornih gradjana Srbije da alarmiramo javnost i skrenemo pažnju nadležnim organima“.

Ministra za tehnološke inovacije Nenada Popovića u saopštenju optužujete da je uz „ponudjenu zaštitu“ u Srbiju doveo kompaniju Yandex. Govoreći o „ponudjenoj zaštiti“ insinuirate plaćeni reket. Da li možete da dokaze o tome podelite sa javnošću?

Odgovor:“Mi ne insinuiramo plaćanje reketa, već samo izlažemo činjenice. Dolazak ruskog Yandex-a u Srbiju najavio je sam ministar Popović 19. januara 2018. godine a onda ih je 22. februara i ugostio u Beogradu. Činjenjce ukazuju da očigledno postoji neki partnerski odnos izmedju Yandex-a i ministra Popovića. Kakav je njihov finansijski aranžman, da li postoji i u kom obliku, to je pitanje na koje treba da odgovore ministar i ova firma, koja posluje u Srbiji bez plaćanja poreza. Medjutim, na ovo pitanje treba da odgovore ne samo javnosti već i pred organima. Da li je moguće da neka firma radi i zaradjuje novac u zemlji, a da ne plaća, porez, a da nema neki vid političke zaštite, to sami procenite.”

I najzad, ključna razlika Izmedju aplikacije Yandex i aplikacije CarGo je što Yandex ima ugovore s registrovanim udruženjima taksista, iako javno izražava nezadovoljstvo brojem taksista i visokom cenom usluga. Zašto je za vas neprihvatljiv taj način poslovanja?

Odgovor:“Nama je neprihvatljivo iznošenje novca iz zemlje i način poslovanja bez plaćanja poreza. Mi nemamo uvid u poslovanje Yandex Taxi aplikacije i kakav Ugovor imaju sa bilo kakvom kompanijama iz Srbije.
CarGo nije taksi udruženje. Shodno tome, poslovni model CarGo-a ne uključuje, saradnju i organizaciju taksi prevoza. Medjutim, i da želimo da se bavimo, mi ili bilo ko drugi, taksi prevozom – možemo samo u teoriji. U praksi, limitiran je broj taksi dozvola i nije moguće imati nijednu više, kao da smo u feudalnom dobu i da se dozvole nasledjuju, a ne omogućavaju svima koji žele da rade na slobodnom i konlurentnom tržištu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com