Croatia Airlines: Ryanair je privilegovan!

Hrvatski mediji su danas podvukli vest da je loukoster Rajaner danas izgubio pred Sudom Evropske unije u Luksemburgu, a povodom tužbi protiv državne pomoći evropskim avio-kompanijama.

To je važno jer je hrvatska nacionalna kompanija Croatia Airlines, koja je dobila značajnu državnu pomoć, alarmirala hrvatsku vlast i javnost da se francusko-turski koncensionar Medjunarodne zračne luke Zagreb sprema da privileguje upravo – Ryanair.

Irski loukoster je najavio da će od juna po ceni karte od 30-tak evra povezati Zagreb i Zadar sa evropskim odredištima do kojih leti i Croatia Airlines.

Predstavnici Croatia Airlines-a tvrde, kako prenosi HRT, da je Medjunarodna zračna luka Zagreb odobrila loukosteru Ryanair da plaća aerodromsku taksu po putniku od 3,5 evra dok Croatia Airlines plaća 17 evra, a naknade za sletanje je Ryanair-a, za razliku od Croatia Airlines-a, u potpunosti oslobodjen.

Ukoliko bi uslovi odobreni Ryanair-u bili odobreni Croatia Airlines, izračunala je ta kompanija, hrvatska kompanija bi za usluge Medjunarodne zračne luke Zagreb platila 135,4 miliona kuna manje nego što je 2020. godine platila, pa bi godinu, umesto s neto  gubitkom od 80 miliona kuna, završila s neto dobiti većom od 55 miliona kuna.

Hrvatski ministar za saobraćaj Oleg Butković već je najavio razgovore s koncesionarima Medjunarodne zračne luke Zagreb.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com