Da li žena mora da bude majka da bi vodila državu?

„Iskreno, mislim da zbog toga što sam majka imam veoma stvaran udeo u budućnosti naše države, opipljiv udeo“, izjavila je Andrea Lidsom, kandidatkinja za premijerku Velike Britanije, u intervju za dnevni list The Times.

Andrea Lidsom

Lidsomova se tu nije zaustavila. Ona je dodala da njena protivnica za mesto premijerke, Tereza Mej, „verovatno ima sestričine, sestriće, dosta ljudi, ali ja imam decu koja će imati decu na koju će direktno uticati sve što se bude dešavalo u budućnosti“.

Međutim, Lidsomova je na društvenoj mreži Tviter napisala da je ono što je objavljeno „u potpunosti suprotno“ od onoga što je rekla, te je od The Times-a zahtevala da objavi transkript intervjua.

Gore navedeni citati Lidsomove su uzeti upravo iz transkripta.

Tereza Mej, aktuelna ministarka unutrašnjih poslova, još ranije je izjavila da se nada da joj glasači neće zameriti to što nema dece.

Lidsomova i Mejova su kandidatkinje za predsednicu Konzervativne partije, a samim tim i za premijerku Velike Britanije. Mejova je u prvom krugu glasanja dobila podršku 199 konzervativnih poslanika, a Lidsomova 84. Interesantno je da su njih dve bile i na suprotnim stranama tokom referenduma 23. juna. Andrea Lidsom je promovisala opciju, ispostaviće se pobedničku, izlaska Velike Britanije iz EU, a Tereza Mej je bila za ostanak.

Podsetimo, nakon poraza njegove opcije na referendumu o odnosu Velike Britanije i EU, aktuelni premijer Dejvid Kameron je najavio povlačenje sa premijerske i partijske pozicije u septembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com