Dodik presudio Pokretu MI – Glas iz naroda!

Dr Branimir Nestorović dobio je ideju da bude izabran za predsednika Pokreta MI – „Glas iz naroda“ od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, tokom sastanka sa Dodikom, na kome su, bez znanja četiri člana Veća pokreta, bila njih trojica, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu Jovan Janjić, jedan pet osnivača tog pokreta, koji tvrde da su njegovi legitimni nastavljači.

Zahtev Nestorovića bio je izričit i ultimativan :ili da mene izglasate [ za predsednika] , ili osnivam svoju stranku.

Janjić je rekao da lično nije imao ništa protiv da se o tome glasa iako je, pri osnivanju, odlučeno da budu „osobeni narodni prosvećeni pokret bez lidera, koji artikuliše narodnu volju na pošten način i da saborno odlučujemo“.

Nestorovićev predlog da ga izaberu za predsednika Pokreta nije dobio većinu.

„Ne može se govoriti o raskolu, ako 2 osnivača odu, a njih 5 ostanu“, rekao je on.

Branko Pavlović, jedan od osnivača Pokreta, tvrdi da je sa njima ostalo 7 ili 8 od 13 poslanika Narodne skupštine Republike Srbije dok je 6 odbornika Skupštine grada Beograda podeljeno 2:2 :2,dakle dva sa njima, dva sa Nestorovićem, a dva su ranije promenila klub.

Prisutni osnivači Pokreta nisu znali da odgovore na pitanje kome će ići pare koje se dodeljuju za rad poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, s obzirom da se račun Pokreta vodi na ime dr Nestorovića. Navodno se radi o 80 000 evra mesečno.

Što se imena Pokreta tiče, ovih pet osnivača smatra da tu nema nikakvog spora, s obzirom na to ko je Pokret napustio, a tim pre što su kumovi pokreta Siniša Ljepojević (MI) i Jovan Janjić (MI – Glas naroda) i Siniša Ljepojević („MI -Glas iz naroda).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com