E pa strašno: Opet eksplozija u Slobodi iz Čačka!

Prema informaciji portala Epicentarpress, jedna osoba je teže povredjena, dvoje zaposlenih u „Slobodi“ iz Čačka zadobilo je lakše povrede pri večerašnjim eksplozijama u toj vojnoj fabrici – jednoj snažnoj i dve naknadne manjeg intenziteta.

Do eksplozija je došlo nešto posle 20 sati.

Svi povredjeni su povrede zadobili od pucanja stakala na fabričkim pogonima izazvanih silinom eksplozije, tvrdi čačanski portal Ozonpress.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je naredio hitnu evakuaciju gradjana iz okoline fabrike, a za one koji nemaju smeštaj kod rodjaka i prijatelja odredio gradski fudbalski stadion za zborno mesto, radi daljeg smeštaja u hotele. Na stadionu se, izveštava Ozonpress, nije pojavio niko, a dve porodice su smeštene u  hotel.

„Nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji preventivna”, tvrdi zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović, a prenosi RTS.

Kako je to uobičajeno, 24 sata od poslednje detonacije pristupiće se istražnim radnjama.

U magacinu gotovih proizvoda vojne fabrike „Sloboda“ Čačak dogodila se eksplozija 4. juna oko 1 sat posle ponoći, za vreme treće smene. Tada je bilo sreće: nije povredjen niko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com