Ekspoze na ekspoze: Živela Srbija!

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas su gotovo istovremeno održali govore o budućnosti Srbije.

Brnabićeva je podnela ekspoze Narodnoj skupštini Republike Srbije, dok je Vučić govorio u Kruševcu na polaganju venaca povodom 628 godina Kosovske bitke. Vučićev govor se završio desetak minuta posle govora Brnabićeve oba pokličem: Živela Srbija.

Buduća premijerka je insistirala na digitalizaciji, predsednik na slozi.

Ona je rekla da Srbija sada ima šansu koja se nee ponoviti da iskoristi digitalizaciju i u kratkom roku preokrene svoju ekonomsku sudbinu. Brnabićeva je podvukla da od nas samih i ni od kog drugog i naše spremnosti zavisi da li ćemo pobediti u medjunaodnoj utakmici.

„Srbija će ovog puta svoju šansu iskoristiti“, rekla je Brnabić.

Njena vlada bi se mogla nazvati vladom totalnog kontinuiteta sa dve izmene: Aleksandar Vulin je postao ministar odbrane, a Zoran Djodjević ministar za rad i zapošljavanje, a SPS je ojačao prisistvo u vladi predlogom da Branko Ružić postane ministar državne uprave, a Slavica Djukić Dejanović ministar bez portfelja.

Obe ove promene će izazvati komentare narednih dana. Naročito će izbor Vulina biti komentarisan u susednim zemljama.

Vučić je u svom govoru u Kruševcu je obećao da ćemo složni i ujedinjeni  braniti i odbraniti čast, časno ime i srpsku istoriju i srpske svetinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com